Tycho Scholten

Schrijver & denker.

Tycho Scholten is geboren op 28 juli 2000 en is nog net zeventien als op 26 juli 2018 zijn boek uitgegeven wordt. Het idee voor de serie ‘Pangaea’ en het eerste boek ‘verloren wereld’ kreeg hij op zijn twaalfde of dertiende. Het was bij een aardrijkskundeles in de eerste of tweede klas dat hij op het idee kwam. Het begon met de vraag: wat nou als er 225 miljoen jaar geleden al wel mensen leefden?

Sindsdien heeft hij eraan gewerkt door de grote lijn van de serie uit te denken, een voor een hoofdstukken te schrijven en kaarten te tekenen. Ongeveer vier jaar later durft hij een manuscript van een compleet verhaal op te sturen naar een aantal grote uitgeverijen. Hij werd driemaal afgewezen, maar door de derde uitgeverij (zilverspoor) werd hij doorverwezen naar het onderdeel dat zich speciaal op beginnende schrijvers richt. Daar hadden ze wel interesse in het verhaal. Zodoende kwam Tycho bij Zilverbron terecht.

Tycho heeft zijn VWO-diploma behaald op het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Hij debatteerde, deed aan toneel en schreef voor de schoolkrant. Daarnaast schreef hij voor zichzelf, eerst verhalen en essays, maar later ook veel gedichten en een enkel toneelstuk. Hij heeft een brede interesse overgehouden aan zijn middelbare school en dat is in zijn boek te lezen. Hij gaat filosofie en rechten studeren in Leuven, Belgiƫ.

Neem gerust contact met mij op!

Volg Mij Op