Tycho Scholten

Schrijver & denker.

Welkom op mijn site! Ik zal me even voorstellen: ik ben Tycho, geboren in 2000. Ik studeer filosofie met een minor rechten aan de KU Leuven en sinds 3 augustus 2018 ben ik officieel een schrijver (onofficieel al van kinds af aan). Dat is namelijk de dag dat mijn eerste boek ‘Verloren Wereld’ is uitgekomen, het begin van de ‘Pangaea’-trilogie.

Al vroeg had ik schrijversdromen en een liefde voor fantasy; gecombineerd met een interesse voor oude beschavingen en Pangaea als uitgangspunt heeft dat geleid tot een boek. Na vier jaar schrijven durfde ik het naar uitgeverijen te sturen. De derde poging was raak: ik kwam terecht bij Zilverbron, een label van Uitgeverij Zilverspoor dat speciaal aandacht besteedt aan beginnende schrijvers in het genre.

Als je benieuwd bent naar de wereld die ik voor mijn boeken bedacht heb of mijn inspiratiebronnen, kijk dan vooral verder op de site en mijn blog. Ook op Facebook en Instagram deel ik regelmatig dingen die met mijn boeken en het schrijven te maken hebben.